Nevoia de sanatate

,,Sanatatea este in inima vietii cotidiene a tuturor si a fiecaruia “. Dreptul la sanatate este un bun al tuturor, consfintit, prin Constitutie. Datoria de a te pastra sanatos nu a intrat insa, ca o obligatie fundemantala, in comportamentul omului contemporan !

Trebuie oare sa fii mai intai bolnav, pentru a cunoaste si recunoaste aceste adevaruri ?

Descopeririile din domeniul medicinei, progresele igienei,multiculturalismul, cresterea nivelului de viata au permis, in ultimele decenii mai multe progrese decat in toate secolele precedente.

Noile batalii se dau pe terenul cancerului, a bolilor cardiovasculare, a unor boli neurologice, toate acestea se intampla in contextul diversificarii alimentatiei imbogatite cu aditivi, stresului cumulativ prezent in toate aspectele vietii cotidiene.

Se observa cresterea numarului de bolnavi prezentati in camera de garda de la un an la altul( 3880- anul 2015 la 4520 in anul 2016) cu patologie diversa de la cea traumatica pina la patologie cardio-respiratorie intricata in grade diferite cu cea neurologica.Numarul pacientilor tratati sectiile spitalului a crescut anual, patologia medicala tratata s-a largit , spre satisfactia pacientilor dar si acelor care au vegheat asupra sanatatii lor.Numarul pacientilor cu patologie cardiorespiratorie diversa a crescut considerabil de la 783 pacienti la 1127 pacienti, numarul intreventiilor chirurgicale s-a imbunatatit atat prin eforturile medicilor anestezisti dar si prin posibilitatea rezolvarii afectiunilor laparoscopic.Eforturile personalului medical au crescut in mod considerabil pentru a se rezolva prompt solicitarile, cu sprijinul nemijlocit al aparaturii medicale din dotare.Asfel achizitia unui analizator automat de hematologie si biochimie a oferit posibilitatea efectuarii in timp real a bilantului biologic al bolnavilor prezentati in serviciul de urgenta cat si posibilitatea efectuarii unui management prompt in cazul suspiciunii de infarct miocardic acut, urgenta cardiaca majora cu impact deosebit de important in viata socio-profesionala a pacientilor.

Nu in ultimul rand achizitia unui ecograf ultraperformant in serviciul de urgenta dar si in ambulatoriul integrat al spitalului a crescut rata acuratetei diagnosticului si aplicarea precoce a tratamentului.Echiparea blocului operator din sectia de obstetrica-ginecologie cu un aparat performant de anestezie generala si a unei mese de operatie performanta a imbunatatit rata operabilitatii in acest sector de mare importanta in viata mamelor dar si a copiilor.

Toate aceste eforturi financiare dar si umane s-au realizat cu sprijinul nemijlocit al Primariei si Consiliului Local Turceni, foarte implicati in viata comunitatii si la nevoile mereu crescande ale membrilor sai.

Numai impreuna putem sa facem fata marilor provocari ce ne stau in fata, totul din dorinta de a fii cat mai aproape de nevoile aproapelui nostru.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *