„Vreau ca Turceniul să fie un adevărat oraş”

Primarul oraşului Turceni, Cristina Cilibiu, continuă strategia de dezvoltare a localităţii, de aceea şi în acest an şi-a propus câteva investiţii importante pentru a îmbunătăţi condiţiile de trai ale cetăţenilor. „Este greu, dar putem face multe pentru cetăţenii din această localitate”, spune primarul Cristina Cilibiu.

Priorităţile de la Turceni

Primarul din Turceni şi-a stabilit clar priorităţile. „Vreau ca Turceniul să fie un adevărat oraş. Sunt multe de făcut în Turceni, dar prioritar este dezvoltarea reţelei de apă şi canal. Avem în Turceni doar în zona de blocuri apă şi canal, dar vreau să fie extins în toate satele aparţinătoare. În satele Murgeşti şi Jilţ avem un contract în desfăşurare de canalizare, dar fără apă. Este undeva la 70%, anul acesta va fi finalizat. Dar vrem ca toate satele să aibă apă şi canal. Este o prioritate pentru mine, vreau să facem lucrurile cu cap. Toată lumea vrea asfalt, rigole, şanţuri betonate, dar prioritar să începi cu apa şi canal. Această investiţie este foarte mare, este undeva între 11 şi 13 milioane de euro. Va fi greu, dar este necesar”, a declarat Cristina Cilibiu.

„Vor condiţii de oraş”

Mai mult, edilul din Turceni spune că locuitorii au aşteptări mari, la fel ca orice om care trăieşte la oraş. „Suntem mediu urban, suntem oraş. Plătim taxe şi impozite de oraş, aşa că oamenii vor să aibă condiţii de oraş, adică să aibă apă şi canal. Mai avem şi alte planuri, dar acesta este cel mai important”, a declarat Cristina Cilibiu.

Nu vor fi însă singurele investiţii. „Lucrările principale au fost străzile laterale pentru asfaltare, proiectul este undeva la 60% realizat, va fi finanţat în continuare. Pe Murgeşti şi pe Jilţ se va face asfaltare după ce va fi introdusă apa şi canalul. Vom face un studiu de fezabilitate pentru ca toate străzile laterale din oraş să fie asfaltate. Asta durează. Mai avem 18 kilometri de străzi laterale pe lângă cele 14 care se vor asfalta acum. Vom vedea care va fi valoarea proiectului”, a comentat Cristina Cilibiu.

Condiţii bune la spital

Investiţiile vor viza toate aspectele vieţii sociale. „Aş vrea să creăm condiţii bune la spital. Am dotat spitalul cu aparatură în valoare de 6 miliarde. Aş vrea medici noi, ştim că medicii vor să plece spre centre medicale, dar, oferind aparatură şi condiţii bune, poate se îndreaptă şi spre noi. Avem un bloc de locuinţe sociale pentru a-i putea găzdui pe medici. Ar fi o facilitate prin acordarea unei locuinţe pentru medici. Referitor la investiţii, spitalul mai are nevoie de aparatură medicală, dar şi de medici specialişti, o problemă în întreg sistemul medical din România. Aş vrea să obţinem şi finanţare pentru a reabilita termic spaţiile medicale”, a mai punctat Cristina Cilibiu.

Creşă şi after school

Nici învăţământul nu este uitat. „Avem multe cereri din partea părinţilor pentru creşă şi cămin. Oamenii nu au unde să-şi ducă copiii. În trecut nu erau condiţii, dar după ce s-a investit în ultimii ani, am ajuns să avem de două ori mai multe cereri decât locurile disponibile. Vreau să înfiinţăm un after school, sunt mulţi părinţi care au nevoie de acest serviciu pentru copiii lor”, a încheiat primarul Cristina Cilibiu.

COSMIN POPESCU (Articol publicat în gjx.ro)

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *