Sărbătorile de iarnă în oraşul Turceni

1 Decembrie

1 Decembrie este sărbătoarea românilor de pretutindeni, ziua în care eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi toate locurile, sunt pomeniţi în toate catedralele, bisericile şi mânăstirile din ţară şi străinătate, pentru jertfa pe câmpul de luptă, din lagăre şi închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei româneşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului roman.

Această sărbătoare se va organiza în toată localitatea. De exemplu, la Monumentul Eroilor din satul Strâmba Jiu, vor avea loc manifestările specifice, împreună cu masa tradiţională, iar în centrul oraşului Turceni se va organiza o masă tradiţională pentru cetăţenii din zonă.

În cinstea acestei zile, Şcoala Generală din Strâmba-Jiu organizează concursuri unde vor participa 60 de elevi, alături de care va avea un program artistic Ansamblul Brâuleţul al Casei de Cultură Turceni. Pentru toţi copiii participanţi se vor distribui cadouri. Toţi participanţii la concursuri vor primi câte o plăsuţă cu cadouri. Se vor împărţi steguleţe naţionale, baloane tricolore şi panglici tricolore pentru marcarea evenimentului. De asemenea, se va distribui tradiţionala fasole cu costiţă celor prezenţi, care vor fi acompaniaţi de cantece patriotice şi de voie bună. Toţi cetăţenii care doresc să participe la eveniment în oricare dintre locaţii, vor avea asigurat transport gratuit.

Programul activităţilor dedicate Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie 2016 va începe în jurul orei 12.00 şi va cuprinde:

– 0ra 12.00 – Slujba religioasă

– Ora 12.30 – Intonarea Imnului Naţional şi ridicarea drapelului

– Ora 12.45 – Onorurile militare, discursul Primarului şi invitaţilor

– Ora 13.15 – Depunere de coroane

– Ora 13.45 – Distribuirea alimentelor tradiţionale.

 

Moş Nicolae vine la copii din Turceni

Prima sărbătoare a iernii, mult aşteptată de copii este ziua de 6 decembrie, atunci când Moş Nicolae le aduce în daruri dulciuri. În acest an, Primăria şi Consiliul Local al Oraşului Turceni vor avea grijă ca Moş Nicolae să treacă pe la fiecare copil din localitatea noastră.

Astfel, se va acorda un număr de 2200 de cadouri cu dulciuri pentru fiecare elev ce învaţă la unităţile de învăţământ din localitatea noastră şi copiii neşcolarizaţi. Cadourile se vor distribui începând cu data de 5 decembrie. În cazul în care în urma distribuirii rămân cadouri, acestea se vor împărţi către persoanele stabilite de comisia de organizare a evenimentului. Cele 2200 de cadouri vor fi distribuite astfel: 1900 cadouri pentru elevii care învaţă la unităţile de învăţământ din localitatea noastră, şi 300 cadouri pentru copiii neşcolarizaţi.

 

Sărbătoarea Crăciunului: Vine, vine Moşul!

Sărbătoarea cea mai iubită a iernii este Naşterea Domnului Iisus Hristos, Crăciunul, care este asociat cu puritatea zăpezii şi este o sărbătoare emoţionantă mai ales pentru copii, care aşteaptă sosirea lui Moş Crăciun, pentru a le aduce daruri. În oraşul nostru această sărbătoare este pusă la loc de cinste, iar cei mici vor primi daruri de la Moş Crăciun prin grija Primăriei şi Consiliului Local al Oraşului Turceni, care deja se pregătesc pentru a le face bucurii.

Pentru că Moş Crăciun nu poate lipsi din casele copiilor din Turceni, se vor acorda 2.700 de cadouri specifice acestor sărbători, pentru fiecare elev ce învaţă la unităţile de învăţământ din localitatea noastră, dar şi pentru copiii din Turceni care învaţă la şcoli din alte localităţi, pentru colindători şi pentru copiii neşcolarizaţi. Cadourile se vor distribui începând cu data de 20 decembrie. În cazul în care în urma distribuirii rămân cadouri, acestea se vor împărţi către persoanele stabilite de comisia de organizare a evenimentului.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *