Mesaje primite la redacţie

 

Afost odată ca niciodată un ţinut ce se intindea pe interfluviul Jiului, comoara Impărăţiei Gorjului, şi care cuprindea dealuri împădurite şi câmpii. Ţinutul se numea Câmpul Turcilor, avându-l conducător pe domnitorul Alexandru I Mircea. Locuitorii acestui loc erau muncitori: îngrijeau animale şi cultivau cereale. În timp ce bărbaţii trudeau pentru câţiva bănuţi in păduri sau câmpii, domniţele, soţiile acestora se ocupau de copii şi pregăteau de-ale gurii.Ei locuiau intr-o casă formată din doua cămăruţe, una pentru dormit, iar alta pentru gătit. Cu toţii au trăit fericiţi.

În prezent, acel minunat ţinut se numeşte Turceni, dar eu îi spun “acasă”, deoarece este locul unde am crescut, am copilărit şi am adunat amintiri preţioase. Este locul sufletului meu. Aici am invăţat de la oameni frumoşi să scriu, să calculez, să cant la instrumente; m-au facut ce sunt azi: mândră de oraşul meu. Oraşul Turceni a avut o evoluţie spectaculoasă. Acesta se mândreşte de faptul că beneficiază de un complex energetic impresionant ce le asigură locuitorilor venituri considerabile, un spital bun cu doctori excepţionali, un campus şcolar modern, o secţie de poliţie cu ofiţeri profesionişti, dar şi de copiii talentaţi ale căror aptitudini sunt evidenţiate şi apreciate de cei din jur cu ajutorul Primăriei. Ca obiective turistice, în zona oraşului Turceni pot fi vizitate Mănăstirea Sfânta Treime şi Dealul Mare, Biserica de lemn în stil maramureşean din satul Strâmba-Jiu, dar şi altele.Oraşul şi-a păstrat tradiţiile şi obiceiurile. Locuitorii se bucură in fiecare an de festivaluri cu invitaţi de seamă. Oraşul Turceni este unul de poveste datorită istoriei sale şi a evoluţiei de care a avut parte şi de care se bucură în continuare. Sfârşit.

Numele meu este Stoica Maria Lăcrămioara.

Sunt elevă în clasa a X-a C la Liceul Tehnologic Turceni. Sunt genul de persoană care nu se dă bătută niciodată şi care se remarcă prin frumuseţe, simplitate şi originalitate.  Ca orice adolescent, îmi doresc să am o carieră de succes în viitor, cel mai probabil în televiziune, ca jurnalist.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *