Adăpost pentru câini. Este singura soluţie de a scăpa de câinii fără stăpân de pe străzile din Turceni

 

Tot mai mulţi localnici din Turceni s-au plâns de prezenţa a unui număr destul de mare de câini fără stăpâni, mai ales în zona blocurilor din oraş. Având în vedere faptul că această problemă trebui tratată cu seriozitate, Consiliul Local Turceni a luat decizia de a construi un adăpost pentru aceste animale.

Ţinând cont de legislaţia în vigoare, potrivit Ordonanţei de ugenţă a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, consiliile locale au obligaţia de a înfiinţa, în funcţie de necesităţi, servicii specializate de gestionare a câinilor fără stăpân. Au obligaţia de a amenaja şi de a suplimenta din fonduri proprii, în funcţie de necesităţi, adăposturi publice pentru câinii fără stăpân.

Adăpostul pentru câini comunitari va avea ca amplasament satul Jilţ, strada 13 Septembrie, în zona vechiului amplasament şi se va desfăşura pe o suprafaţă de aproximativ 420mp. Construcţiile deja existente şi utilizate în trecut vor fi menţinute, reabilitate şi integrate în noul adăpost.

Valoarea integrală a proiectului este de aproximativ 250 000 lei fără TVA. S-a aprobat deja studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, în această perioadă desfăşurându-se procedura de achiziţie, în urma căreia se va desemna firma care va executa lucrarea.

Comentarii

florin traistaru spune:

„va avea ca amplasament satul Jilău, strada 13 Septembrie” Poate Jilt nu jilau.

hrnicu spune:

Mulţumim pentru eroarea semnalată. AM efectuat corectura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *