S-au finalizat lucrările la Biserica Sf. Paraschieva din Oraşul Turceni

În ultimul timp, clădirea avea tot mai multe probleme şi, astfel, s-a luat decizia ca aşezământul să fie renovat. Recent, lucrările de reabilitare au fost finalizate, iar acum putem vorbi de un locaş de cult unde credincioşii pot veni în zilele de sărbătoare în condiţii excelente.

Biserica Sf. Paraschieva din centrul oraşului Turceni este poarta de intrare în universul credinţei şi al spiritualităţii pentru cei care păşesc pentru prima dată în localitate, dar şi spaţiul unde localnicii vin să-şi vindece rănile din suflet, să se creştineze şi să se cunune. Biserica stă alături de alte două instituţii importante pe plan local, şi anume de Casa de Cultură Turceni, locul unde tinerii din zonă îşi şlefuiesc talentele, şi sediul administrativ al Oraşului Turceni. Anii care au trecut peste zidurile bisericii şi-au spus cuvântul.

După renovarea încheiată în această perioadă, am stat de vorbă cu mai mulţi locuitori din Turceni, iar oamenii ne-au declarat că sunt încântaţi de ceea ce s-a realizat: ,,Acum putem să venim şi noi la biserică fără să mai simţim umezeala din pereţi. Nu mai luăm în calcul că arată foarte frumos şi pe exterior“.

Enoriaşi din Turceni au ţinut să mulţumească pe această cale Consilierilor Locali din Consiliul Local Turceni pentru faptul că au aprobat fondurile necesare pentru reabilitarea bisericii, dar şi Primăriei Turceni pentru eforturile facute ca lucrările să fie realizate la timp şi în condiţii de calitate.

 vezi si: Investiții la Biserica Sf. Paraschieva din Orașul Turceni

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *